Admitere la Facultatea de Stiinte
Informatica. Matematica. Chimie. Fizica. Geografie
Facultatea de Stiinte a Universitatii din Craiova organizeaza inscrieri in perioada 18 – 26 iulie 2016, pentru cele 352 de locuri la buget. Admiterea este pe baza mediei de la bacalaureat.
La Specializarea Informatica sunt 140 de locuri (buget+taxa), iar absolventii sunt pregatiti pentru profesii precum: programator, analist-programator, administrator de retea, proiectant/ administrator baze de date, web designer, specialist in depistarea fraudelor bancare prin mijloace electronice, proiectant sisteme informatii si aplicatii inteligente, profesor s.a.
La Matematica sunt 41 de locuri la buget si 5 la taxa. Absolventii sunt pregatiti atat pentru matematica, dar au si multe cursuri de informatica pentru acces la profesiile IT. Se pot angaja in cercetare si invatamant, dar si ca programatori, in sistemul bancar-financiar, brokeraj, cadastru si cartografie, planificarea si optimizarea activitatilor (transport terestru, aerian), in dezvoltarea afacerilor online s.a.
La Chimie si la Stiinta mediului sunt 90 de locuri (buget+taxa). Absolventii se pot angaja in industria chimica, petrochimica, farmaceutica, textila, cosmetica si alimentara, in laboratoarele pentru controlul calitatii produselor, pentru cercetare in domeniul militar, politie, unitati industriale, muzee, in controlul calitatii mediului si pot oferi consultanta la firme de specialitate.
La Fizica sunt 60 de locuri la buget si 5 locuri la taxa. Absolventii se angajeaza ca fizicieni medicali (optometrie, audiometrie, radioterapie etc.), in laboratoarele de fizica si de mediu din companii nationale si multinationale, in firme IT, in domeniul fizica economica, dar si ca profesori si cercetatori pe diverse platforme (institute private si nationale de cercetare).
La Geografie si Geografia turismului sunt 206 locuri (buget+taxa). Absolventii se pot angaja ca profesor, cercetator, hidrolog, meteorolog, topograf, expert in departamentele de protectia mediului si urbanism, in structuri private care realizeaza studii de impact, dar si in turism ca analist, agent, ghid sau manager.
Facultatea pune la dispozitia studentilor sai baza materiala de ultima generatie, cea mai moderna retea de interconectare a salilor de curs, acces la produsele dezvoltate de Microsoft printr-un program academic de licentiere, cazare in camine modernizate pentru toti studentii din alte localitati.
Facultatea de Stiinte dispune de mai mult de 60 de parteneriate cu mediul socio-economic si cultural pentru dezvoltarea programelor de practica de specialitate si 40 de parteneriate cu universitati de prim rang din Europa pentru mobilitatea studentilor.