Noutati


Conferinta Domnului Academician Gheorghe Paun. Bioinformatica: promisiuni, realizari, limite

28/09/2017 14:21:08

Departamentul de Informatica din cadrul Facultatii din Stiinte va invita sa participati la conferinta Domnului Academician Gheorghe Paun din data de joi, 5 octombrie 2017, ora 11, la Sala Albastra, în sediul central al Universitatii din Craiova.

Domnul Gheorghe Paun are o cariera stiintifica de exceptie, marcata de studii interdisciplinare in domenii precum matematica, informatica, bioinformatica sau lingvistica. Este initiatorul calculului cu membrane, un domeniu emergent al informaticii. Calculul cu membrane este inspirat din studiul celulelor biologice, mai precis al membranelor celulare, si are ca scop dezvoltarea de modele computationale eficiente pentru rezolvarea de probleme complexe.

Prezentarea din data de 5 octombrie va viza calculul natural în general, cu ilustrari mai ales din DNA computing si membrane computing, vorbind despre limitele calculabilitatii si eficientei, posibilitatile de a trece dincolo de "bariera Turing", speculatii si contestari, teoreme de imposibilitate (teoremele lui Gandy, M. Conrad).