Noutati


Oferte burse 2023-2024

08/09/2022 14:55:12

INFORMARE privind organizarea si desfasurarea concursurilor nationale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vara in strainatate, oferite de alte state in baza documentelor de colaborare bilaterala sau in mod unilateral, pentru anul universitar 2023 - 2024

Ministerul Educatiei, prin Agentia de Credite si Burse de Studii
(www.roburse.ro), anunta lansarea concursurilor nationale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vara in strainatate pentru anul universitar 2023-2024 (conform prevederilor H.G. nr. 1402/2009 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Credite si Burse de Studii, cu modificarile ulterioare, ale H.G. nr. 1070/2001 privind acordarea unor burse de studiu lunare tinerilor romani aflati la studii in strainatate si ale documentelor de colaborare bilaterala sau ofertelor unilaterale, valabile pentru anul universitar 2023-2024).

Bursele se adreseaza elevilor, studentilor, medicilor rezidenti (pe perioada finantata din bugetul Ministerului Educatiei), cadrelor didactice sau cercetatorilor din Romania care doresc sa urmeze in strainatate:
- studii universitare de licenta / de masterat / de doctorat (complete sau partiale);
- stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
- cursuri de vara de limba, cultura si civilizatie.

Informatii privind ofertele pentru anul universitar 2023-2024
(conditii de eligibilitate, termene limita de transmitere a dosarelor, numarul si tipul burselor oferite etc.) se gasesc in Comunicatele care vor fi afisate pe site-ul www.roburse.ro, la sectiunea Concursuri (pagina Burse de Studii / Bursa ”Acord bilateral”).

Calendarul desfasurarii fiecarui concurs va fi stabilit de Agentia de Credite si Burse de Studii - in functie de termenele limita de transmitere a dosarelor de candidatura catre partea externa - si va fi publicat pe site-ul www.roburse.ro.