Laboratoare


Data Room

Prezentare

Data Room-ul este alcatuit din mai multe sisteme de calcul de inalta performanta care totalizeaza 16 procesoare Intel Xeon, 94 nuclee, 24 TB capacitate de stocare, 360 GB de memorie RAM ECC. DataRoom-ul este situat in cadrul cladirii centrale a Universitatii din Craiova, camera 240B.

Data Room-ul poate oferii resurse individuale sau clustere de sisteme de calcul plecand de la o multitudine de resurse interconectate intr-un sistem de tip cloud, putanduse crea mai multe sisteme de calcul care se incadreaza in resursele alocate sau centraliza toate intr-un server de mare putere. Astfel se obtin servicii de virtualizare, PCoIP, servere de calcul sau statii de lucru individuale pentru implementarea modelelor matematice ale cercetatorilor Universitatii din Craiova pentru a-si desfasura activitatea academica sau de cercetare.

Intreaga structura a fost creata din fondurile contractelor de cercetare si sponsorizari, si pana la finalizarea contractelor este folosit in scopul contractat cu UEFISCDI-CNCS, urmand ca la finalizarea acestora sa poata oferi facilitati de creare a unor masini virtuale in cadrul unui mediu securizat de comunicatie si stocare a datelor precum si putere de calcul pentru cercetatorii din cadrul proiectelor, colaboratorii externi si interni precum si cadrelor din Universitatea din Craiova care desfasoara activitati de cercetare. In acest sens, se pot depune cereri de alocare resurse si in functie de incarcarea sistemului vor fi oferite facilitati celor care sunt implicati in contracte de cercetare.

Accesul la resurse

Pentru a beneficia de resurse din cadrul Data Room-ului se va completa un formular de necesitate care se va depune la sala 221. Formularul se poate descarca de aici.

Contact

E-mail: mana@ucv.ro

Str. A. I. Cuza, Nr. 13 Cod 200585

Sala 221

Universitatea din Craiova

Craiova, Dolj, Romania